Музика в житті малюка

Перейти назад
Поділитися:
25 листопада 2021
Музика в житті малюка

Музика, як вид мистецтва повинна увійти в життя дитини якомога раніше. Музичне мистецтво ближче дитині, ніж інші види мистецтва, тому що слуховий аналізатор дитини починає формуватися одним із перших. Для дітей раннього віку інтонаційна виразність музики близька до інотонації голосу людини і має велике значення. Вона позитивно діє на настрій дитини, викликає перш за все почуття задоволення. Постійні позитивні реакції на музику впливають на формування емоційної свери дитини. Сприйняття музики дитиною допомагає формуванню більшості процесів  її організму та психіки. Різноманітні рухові реакції малюка, які викликають музичні звуки, говорять про прямий зв׳язок музики з фізичним розвитком. Музичні здібності у дитини можуть виявлятися дуже рано, а їх відсутність не можна вважати дійсною. Залучення дитини до музики зможе закласти в ній «ядро» музичності.

       

Основне завдання - навчити дитину уважно слухати музику, розвивати у неї співучі навички і вміння рітмічно рухатись під музику. Батькам достатньо вміти чисто співати, правило інтонувати музичні мелодії, виразно виконувати танцювальні вправи. Дитина емоційніше сприймає і голос і рухи батьків, і з задоволенням повторює їх. Якщо в заняті з дитиною ви будете використовувати і музичні інструменти (бубон, барабан, трикутник, маракас та інші) це збагатить уяву дитини про звукову палітру музики.

Всі батьки мріють розпізнати в своїй дитині хоча б маленький паросток майбутньої талановитої особи. Крім того, Ви, мабудь, хотіли б бачити свою дитину доброю, чуйною, яка розуміє та цінує красу оточуючого світу. Ці прекрасні людські почуття можуть бути вихованні мистецтвом, якщо почати з самого раннього дитинства.