Новини

Перейти назад
Поділитися:
14 липня 2023
Тиждень безпеки дитини

     Відповідно наказу Департаменту освіти Вінницької міської ради від 06.07.2023 року № 343 «Про проведення Тижня безпеки дитини в закладах дошкільної освіти» в комунальному закладі «Дошкільний навчальний заклад №15 Вінницької міської ради» в період з 10.07 по 14.07.2022 року проведено Тиждень безпеки дитини.

   Метою проведення «Тижня безпеки дитини» є відновлення ментального здоровя, розвитку пізнавальних інтересів, формування в дошкільників свідомого ставлення до власної безпеки, формування в них навичок безпечної поведінки.

      Вся проведена робота протягом тижня спрямовувалась на формування в дошкільників свідомого ставлення до власної безпеки, формування навичок безпечної поведінки та стресостійкісті, збереження життя та здоров’я ( фізичного, психічного, емоційного).

       Під час «Тижня безпеки дитини» в усіх вікових групах проведено тематичні дні:

  • 1 день / 2 день - «Сигнал Увага всім» (правила поводження у надзвичайних ситуаціях, під час сирени, евакуації та обстрілів)
  • 3 день / 4 день – «Іграшки не вибухають!» (правила мінної безпеки, правила поводження з вибухонебезпечними предметами, підчас виявлення підозрілого предмета)
  • 5 день –  «Бережіть здоров’я діти!» (правила поведінки підчас відпочинку у лісі, на сонці, біля водойми та інформаційна безпека)

 

Робота згідно плану проведення «Тижня безпеки дитини» виконана в повному обсязі. Всі заходи, які були заплановані – вчасно проведені. Діти добре засвоїли норми та правила безпеки, адже матеріал подався в цікавій ігровій формі.  

         Завдання дорослих — педагогів і батьків — не залякувати дітей, а, користуючись їх природною допитливістю, навчити правил поведінки, не забороняти або приховувати небезпечні предмети і речі, а в ґрунтовній, цікавій, пояснювальній роботі вчити правильно користуватися ними. Потрібно спрямовувати свою роботу на формування свідомої обачності у малят, навичок орієнтування та швидкого реагування на надзвичайні ситуації.

     Завжди пам’ятаймо – наша увага, наша турбота і допомога – найдієвіші кроки до захисту дітей від будь-якої небезпеки.